Rekordan skok cene benzina, katanac na pogone

Izvor: B92, 31.Avg.2017, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordan skok cene benzina, katanac na pogone

Njujork -- Cena benzina u SAD-u je skočila na dvogodišnji maksimum, pošto se tropska oluja Harvi ponovo obrušila na američku obalu Meksičkog zaliva.

Rafinerija “Port Arthur” u vlasništvu kompanije Motiva Enterprises, najveća u zemlji, počela je s kontrolisanim zatvaranjem pogona zbog velikih poplava, izveštava agencija “Blumberg”.

Taj prekid proizvodnje je uticao na skok cena motornih goriva na berzi u Njujorku od čak 6,6 odsto, dok pad potražnje za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naftom iz fabrika pogođenih olujom drži cene “crnog zlata” na najnižem nivou u pet nedelja.

Cena benzina za isporuku u septembru, čije ugovaranje ističe danas, porasla je za 11,76 centi na 1,9009 dolara po galonu (3,78 litara) na Njujorškoj robnoj berzi, što je najviš nivo u više od dve godine.

Benzin za isporuke u oktobru je ugovaran za 5,7 centi skuplje, na 1,6587 dolara na trgovanju juče rano popodne u 13:40 časova u Londonu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.