Rekordan interes za subvencioniranim kreditima u HPB-u

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Sep.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordan interes za subvencioniranim kreditima u HPB-u

ZAGREB - Hrvatska poštanska banka je do 2. rujna, tjedan uoči početka prijava za subvencioniranje kredita u APN, zaprimila već više od 500 zahtjeva, a broj se povećava svakog dana, priopćili su u utorak.

Dosadašnji broj zahtjeva u HPB-u dvostruko premašuje broj odobrenih kredita u sklopu APN programa prošle godine. Predani zahtjevi pokazuju da kredite najviše traže visokoobrazovani građani od 26 do 35 godina, podjednako se traže kunski i eurski krediti, a prosječan >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << traženi iznos je 600 tisuća kuna na rok od 20 godina.

Oko 70% zahtjeva odnosi se na kupovinu stanova, i to uglavnom novih, dok 30% tražitelja kreditom kupuje ili gradi kuću.

Najveći je interes u Zagrebu i Varaždinu, slijede Osijek, Rijeka, Split i Đakovo. Promatrajući županije, uz Grad Zagreb, prednjače Varaždinska, Osječko-baranjska i Splitsko-dalmatinska.

Od primljenih zahtjeva 80% su novi klijenti HPB-a.

“HPB ima najnižu kamatnu stopu, a ukupni trošak za klijente smanjili smo i dodatnim pogodnostima. Klijentima smo omogućili da manje plate nekretninu koju žele, a Vladi da pojedinačno manje sredstava utroši na subvencije te smo iznimno zadovoljni da nam je tako veliki broj građana dao povjerenje u važnoj životnoj odluci. Imamo više od 500 zahtjeva, a broj se povećava svaki dan. Smatramo da smo na najbolji način podržali inicijativu države za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji, a ubuduće želimo još aktivnije sudjelovati u stvaranju uvjeta za bolji život u Hrvatskoj što je i misija Hrvatske poštanske banke“, kaže Ivana Kamenić, zamjenica izvršnog direktora Sektora poslovanja sa stanovništvom HPB-a.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.