Rekonstrukcija pruga gotova do kraja 2019. godine! Ove deonice će biti obnovljene!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2018, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija pruga gotova do kraja 2019. godine! Ove deonice će biti obnovljene!

"Infrastruktura železnice Srbije" u 2019. godini rekonstruisaće ukupno 318 kilometara regionalnih pruga

- To znači da će, s 280 kilometara regionalnih pruga koje će biti obnovljene do kraja ove godine, do kraja naredne godine skoro u potpunosti biti završena rekonstrukcija regionalnih pruga u Srbiji -izjavio je Miroljub Jevtić, generalni direktor "Infrastrukture železnice Srbije".

On je naveo da se u 2019. godini planira obnavljanje pruga Niš-Zaječar (108 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << km), Lapovo-Kraljevo (84 km), Subotica-Senta (38,5 km), Markovac-Resavica (53 km), deonica Kumane - Banatsko Miloševo (28,5 km) na pruzi Zrenjanin - Kikinda, kao i pruga Kikinda - MSK Kikinda (6 km).

Kako se navodi u saopštenju "Infrastruktura železnica", na svim ovim deonicama uvedene su lagane vožnje, pa je trenutna brzina vozova daleko manja od projektovane. Tako vozovi između Markovca i Resavice, Kumana i Banatskog Miloševa, kao i Kikinde i MKS Kikinda idu svega 10-20 kilometara na sat, između Subotice i Sente brzina im je između 20 i 40 kilometara na sat, dok na prugama Niš-Zaječar i Lapovo - Kraljevo saobraćaju sa 30 do 40 kilometara na sat.

"Infrastruktura železnice Srbije" planira da u 2019. godini iz sopstvenih sredstava nabavi i dodatnu opremu kako bi efikasnije transportovala materijal za svoje potrebe i intervenisala sa pomoćnim vozom, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.