Recikliraj i pomozi u lečenju malog Gavrila VIDEO

Izvor: B92, 22.Maj.2021, 16:11

Recikliraj i pomozi u lečenju malog Gavrila VIDEO

Recikliraj i pomozi u lečenju malog Gavrila. To je nova akcija koju pokreće Gradska čistoća.

Humanitarna akcija "Recikliraj za život", koja je pokrenuta sa ciljem da se prikupi pomoć za lečenje malog Gavrila Ðurđevića, organizuje se danas i sutra u osnovnim školama na opštini Savski venac, a prema rečima dečakove majke, za troškove lečenja potrebno je prikupiti oko pola miliona evra.

U okviru akcije koju su pokrenuli Gradska opština Savski venac i JKP >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Gradska čistoća'', građani od 8 do 16 časova mogu doneti otpad za reciklažu.

Izvršni direktor za poslove reciklaže JKP ''Gradska čistoća'', Mihailo Docković istakao je da ta akcija nije samo humanitarnog već i edukativnog karaktera i da se recikliranjem i preradom otpada štede prirodni resursi i štiti životna sredina.

''Mali Gavrilo nas je sve inspirisao da napravimo ovakvu akciju. Pomažemo Gavrilu ali i sebi i generacijma koje dolaze, na taj način od nas zavisi kakvu ćemo im ostaviti životnu okolinu'', rekao je Docković za Tanjug u OŠ ''Vojvoda Mišić''.

On je izrazio očekivanje da će se veliki broj građana odazvati toj akciji i da će izdvojiti reciklabile iz otpada i doneti ih u škole, nakon čega će ih poslati na preradu, a sav prikupljen novac uplatiće se za lečenje Gavrila Ðurđevića.

Predsednik Skupštine opštine Savski venac, Strahinja Kukuć kaže da akcija na ovoj opštini traje danas i sutra, a da će u narednom periodu biti organizovana na teritoriji drugih beogradskih opština, dodao je da je za humanitarnu akciju potrebna samo dobra volja ljudi, i pozvao ljude da donesu sve što može da se reciklira.

''Pozivamo sve sugrađane da donesu sve što može da se reciklira, kao i staklo i zvona za odlaganje stakla. Ovo je za nas nešto malo, ne moramo da ulažemo ništa sem vlastite energije, a za nekoga znači šansu za bezbrižno detinjstvo'', rekao je Kukić.

Gavrilova majka, Nevena Ðurđević istakla je da je potrebno nešto više od pola miliona evra za troškove lečenja i pozvala je sve gradove u Srbiji da se priključe akciji "Recikliraj za život''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.