Razriješeni direktori šumskih gazdinstava, najveći gubitak u ŠG “Borja” i “Doboj”

Izvor: Capital.ba, 20.Apr.2021, 13:31

Razriješeni direktori šumskih gazdinstava, najveći gubitak u ŠG “Borja” i “Doboj”

BANJALUKA – Direktori deset šumskih gazdinstava (ŠG) u Republici Srpskoj smijenjeni su danas zbog loših rezultata, a najveći gubitak su imala ŠG “Borja” i ŠG “Doboj”. FOTO: Capital Prema podacima koje posjeduje portal CAPITAL najlošije poslovanje imalo je  ŠG “Borja” iz Teslića koje je u minusu 1,4 miliona KM, zatim ŠG “Doboj” sa 924.503 KM, Centar za sjemensko-rasadnu proizvodnju Doboj čiji gubici iznose 865.690 KM, ŠG “Vrbanja” 832.215 KM i ŠG “Zelengora” >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Kalinovik 382.792 KM. Tu su i ŠG “Drina” sa 369.261 KM gubitaka, zatim ŠG “Milići” sa 167.646 KM, Centar za gazdovanje kršom Trebinje 140.207 KM, ŠG “Majevica” 100.198 KM i Šumska kuća “Ognjište” bilježi minus od 30.939 KM. Da su smjenjeni direktori potvrdio je to u Istočnom Sarajevu ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić. Pašalić je dodao da će insistirati da se nakon završetka svake poslovne godine mijenjaju direktori koji su poslovali negativno i da je ovaj potez bio nužan, jer je postala neizdrživa situacija u kojoj su oni koji su uspješno poslovali namirivali gubitak onih sa negativnim poslovanjem. Pašalić je juče rekao da je donesena odluka o smjeni direktora zbog poslovnog gubitka od oko 5,3 miliona KM, a osnovni kriterijum za imenovanja novih vršilaca dužnosti u tim organizacionim djelovima biće stručnost i ostvareni profesionalni rezultati u oblasti šumarstva “Vlada Republike Srpske podržala je inicijativu resornog ministarstva da svi rukovodioci organizacionih dijelova „Šuma“ koja su poslovala negativno budu razriješeni dužnosti.Prvenstveni kriterijum za imenovanje biće stručnost i posvećenost poslu, a ne stranačka pripadnost”, rekao je Pašalić, prenosi Glas Srpske. Smijenjeni direktori: ŠG “Borja” Teslić Vladimir Đukarić ŠG “Doboj” Doboj Rade Tešić ŠG “Vrbanja ” Kotor Varoš Milan Vasiljević ŠG “Zelengora” Kalinovik Đorđe Živanović ŠG “Drina” Srebrenica Novka Bunjevac ŠG “Milići” Milići Igor Golić ŠG “Majevica” Lopare Boško Tubić Centar za sjemensko-rasadničku proizvodnju Doboj Rade Milačak Centara za gazdovanje kršom Trebinje Branka Radmilović Šumska kuća “Ognjište” Jahorina Ana Vasiljević Glas Srpske/CAPITAL Чланак Razriješeni direktori šumskih gazdinstava, najveći gubitak u ŠG “Borja” i “Doboj” се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

10 direktora smenjeno zbog loših rezultata

Izvor: B92, 20.Apr.2021

Banjaluka -- Direktori deset šumskih gazdinstava (ŠG) u Republici Srpskoj smenjeni su danas zbog loših rezultata, a najveći gubitak su imala ŠG “Borja” i ŠG “Doboj”...Prema podacima koje poseduje portal Kapital, najlošije poslovanje imalo je ŠG “Borja” iz Teslića, koje je u minusu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.