Razgovaraću s Vučićem, tražiću podršku za četvrti most

Izvor: B92, 01.Sep.2018, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Razgovaraću s Vučićem, tražiću podršku za četvrti most"

Prestonica Vojvodine mogla bi uskoro da dobije još jedan most, najavljuje gradonačelnik Miloš Vučević.

Nakon 19 godina čekanja, preko mosta na mestu srušenog Žeželjevog danas će krenuti i drumski saobraćaj, a gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević za RTV kaže da će sada, nakon "završene priče o porušenim mostovima", pokušati da realizuje ideju o izgradnji još jednog, četvrtog novosadskog mosta.

"Završili smo priču o srušenim novosadskim mostovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali na tome nećemo stati. Razgovaraću i sa predsednikom Vučićem, i tražiću od njega podršku za izgradnju četvrtog mosta. Hoću da pričamo o mostu za prelazak u Sremsku Kamenicu, odnosno, za finalnu fazu zapadne obilaznice koja podrazumeva spajanje Bulevara Evropa, Bulevara patrijarha Pavla, Cara Lazara, Cara Dušana sa nastavkom kod obilaznice u Sremsku Kamenicu”, kaže Vučević.

Kako dodaje, u generalnom planu postoji i projekat iz Petrovaradina kod Termoelektrane toplane "Novi Sad" isto za most koji bi se spajao sa auto-putem Beograd–Subotica, i prema Banatu, ka Zrenjaninu.

“Dakle, ima projekata i sada je na nama da pokažemo da li znamo da poslujemo, da li ćemo biti finansijski odgovorni, da li ćemo obezbediti podršku, da li ćemo voditi politiku saradnje, a ne svađanja sa pokrajinom, republikom, međunarodnim organizacijama. A mi smo odlični partneri. I ja sam presrećan. I zbog mosta koji smo završili, i danas zbog činjenice da smo dobili novih 250 miliona dinara od Vlade Srbije za projekat kineska četvrt. To je nešto što će ostati iza nas, i ja mislim da se tako pokazuje ljubav prema gradu", kaže Vučević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.