Rast zapošljavanja u SAD usporio u julu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2020, 19:35

Rast zapošljavanja u SAD usporio u julu

Rast zapošljava u SAD-u je znatno usporio tokom jula usled ponovnog povećanja broja nozovaraženih virusom korona što Rojters tumači kao još jedan dokaz da je oporavak američke ekonomije od recesije uzrokovane pandemijom na klimavim nogama.

Broj radnika na planim spiskovima kompanija u nepoljoprivrednom sektoru povećao se za 1,7 miliona prošlog meseca, nakon rekordnih rasta od skoro 4,8 miliona u junu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Broj radnih mesta na platnim spiskovima je za 12,9 miliona ispod nivoa pre pandemije. Zaposlenost u SAD-u je u februaru dostigla 152,5 miliona ljudi.

Prošlog meseca je usporavanje rasta zapošljavanja zabeleženo u svim sektorima, osim u državnoj administraciji.

Industrija rekreacije i ugostiteljstvo zaposlili su 592.000 radnika, što čini otprilike treću novozaposlenih na platnim spiskovima u nepoljoprivrednom sektoru. Većina radnih mesta se odnosi na restorane i barove.

Zaposlenost u maloprodaji je porasla za 258.000 radnih mesta, od čega se gotovo polovina odnosi na prodavnice odeće i aksesoara. U administraciji je zaposlenost povećana u julu za 301.000 radnih mesta, uglavnom u sferi obrazovanja.

Američka televizija CNN je prenela da je stopa nezaposlenosti u SAD pala na 10,2 posto, prema podacima Kancelarije sa statistiku tržišta rada, ali da je I dalje iznad nivoa od 10 procenata koji je zabeležen za vreme Velike recesije u oktobru 2009. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rast zapošljavanja u SAD usporio u julu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2020

Rast zapošljavanja u SAD je znatno usporio tokom jula usljed ponovnog povećanja broja nozovaraženih virusom Kovid-19, što Rojters tumači kao još jedan dokaz da je oporavak američke ekonomije od recesije uzrokovane pandemijom na klimavim nogama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.