Radulović: Crna Gora u turizmu bilježi istorijske rezultate

Izvor: Capital.ba, 14.Dec.2018, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović: Crna Gora u turizmu bilježi istorijske rezultate

PODGORICA, Do kraja trećeg kvartala Crna Gora je od turizma prihodovala skoro 970 miliona evra, što je već za skoro 100 miliona bolji rezultat nego u 2016. i veoma jasan indikator da će ove godine dostići magičnu cifru od milijardu evra prihoda, saopštio je crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović. On je, ocjenjujući rezultate rada od početka mandata Vlade, kazao je da je izuzetno zadovoljan postignutim u oblasti planiranja prostora i zaštite životne sredine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << a da su u turizmu postignuti istorijski rezultati. “Crnu Goru je u prvih 10 mjeseci ove godine posjetilo više od 2,1 miliona turista, što je preko 100.000 više nego čitave 2017. i za preko 300.000 više nego čitave 2016. godine“, izjavio je Radulović. Od početka godine do kraja oktobra, kako je rekao, ostvareno je više od 12,5 miliona noćenja, što je za 550.000 više nego čitave 2017. godine. Radulović je naglasio da je po prvi put u istoriji, u crnogorskim hotelima, boravilo više od milion turista tokom jedne godine, prenosi RTCG.  

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Crnoj Gori ove turističke sezone više od 2 miliona turista i 970 miliona evra prihoda

Izvor: Blic, 15.Dec.2018, 01:44

Crnu Goru je u deset meseci posetilo više od 2,1 milion turista, što je 100.000 više nego čitave prošle godine, rekao je crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, te dodao da su u toj oblasti postignuti istorijski rezultati.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.