Radni vek u brojkama: šest poslova, 12 povišica, 125 dana bolovanja i jedna romansa sa kolegom

Izvor: Blic, 27.Mar.2013, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radni vek u brojkama: šest poslova, 12 povišica, 125 dana bolovanja i jedna romansa sa kolegom

Britanska studija koja je obuhvatila 2.000 zaposlenih pokazala je da tokom radnog veka u proseku promenimo šest poslova. Svaki radnik dobije oko 12 povišica, a bolestan je ukupno 125 dana. Sa kolegama se tokom radnog veka posvađamo 875 puta, ali se na šefa žalimo svega 14 puta godišnje

Prosečni zaposleni do penzije će doživeti 875 svađa sa kolegama, a na posao će zakasniti 154 puta.

Kada je reč o Britancima, svaka osoba tokom radnog veka ode na deset >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << intervjua za posao, mada je taj broj u Srbiji verovatno veći.

U kancelariji ćemo popiti 32.396 šolja kafe ili čaja, a na šefa ćemo se navodno požaliti samo 14 puta godišnje.

S obzirom na ekonomsku krizu, svaki radnik će za 40 godina bar jednom proći kroz period nezaposlenosti, a u jednom trenutku će mu lekar reći da mora da uzme slobodne dane zbog stresa.

Kako prenosi "Dejli mejl", rezultati variraju u odnosu na profesiju. Tako su inženjeri najskloniji povišicama, a sportisti i kulturni radnici bolovanjima i romansama sa kolegama.

- Čak trećina ispitanika je izjavila da oseća potrebu za traženjem drugog posla, kako bi izašli na kraj sa troškovima - izjavio je Poli Kinan iz kompanije "Benenden Health" koja je sprovela istraživanje.

Povezane vesti: U Srbiji sa HIV-om živi 1.647 osoba
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radni vek u brojkama: šest poslova, 12 povišica, 125 dana bolovanja i jedna romansa sa kolegom

Izvor: medio.rs, 28.Mar.2013, 12:07

Britanska studija koja je obuhvatila 2.000 zaposlenih pokazala je da tokom radnog veka u proseku promenimo šest poslova. Svaki radnik dobije oko 12 povišica, a bolestan je ukupno 125 dana.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.