RUSKI BDP PAO 3,5 ODSTO: Nafta negativno utiče na brojke, ali dve stvari ih spašavaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2020, 08:27

RUSKI BDP PAO 3,5 ODSTO: Nafta negativno utiče na brojke, ali dve stvari ih spašavaju

Prema Ministarstvu ekonomskog razvoja i trgovine, ruski BDP će u 2020. godini pasti za 3,9 posto.

BDP Ruske Federacije pao je 3,5 odsto tokom devet ovogodišnjih meseci, u odnosu na isti period lani, a u trećem tromesečju pad je usporio na 3,8 posto nakon osam posto pada u drugom kvartalu, objavilo je rusko Ministarstvo privrednog razvoja.

Glavni doprinos smanjenju pada BDP-a u trećem tromesečju dalo je poboljšanje dinamike trgovine i prerađivačke industrije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao i povećanje proizvodnje u poljoprivredi.

Uz to, ukidanje karantinskih ograničenja tokom trećeg tromesečja praćeno je poboljšanjem dinamike uslužnih delatnosti.

Istovremeno, o kontekstu sporazuma OPEK+, usmerenog na potporu cenama nafte te ograničenja međunarodnog prevoza, rudarstvo i transportni kompleks, nastavili su da daju značajan negativan doprinos dinamici ruskog BDP-a.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.