RUSI ZAVRNULI SLAVINU JEDNOM OD NAJVEĆIH SVETSKIH NAFTOVODA: Odluka usledila nakon ove izjave kazahstanskog predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2022, 15:10

RUSI ZAVRNULI SLAVINU JEDNOM OD NAJVEĆIH SVETSKIH NAFTOVODA: Odluka usledila nakon ove izjave kazahstanskog predsednika

Ruski sud je u sredu naložio 30-dnevnu suspenziju aktivnosti Kaspijskog naftovodnog konzorcijuma (CPC), koji prenosi naftu iz Kazahstana u Crno more jednim od najvećih svetskih naftovoda.

Obustava tranzita bila je neophodna zbog tehničkih problema koje je identifikovala ruska služba za zaštitu potrošača Rospotrebnadzor.

Kako prenosi Rojters, operater Kaspijskog naftovodnog konzorcijuma je rekao da je odluka o obustavi poslovanja povezana sa papirologijom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o izlivanju nafte i da je Konzorcijum morao da se pridržava.

1 day after Kazakh President told EU that he will help Europe by increasing deliveres of Kazakh oil & gas to Europe, a Russian court decided to block operations of the Caspian Pipeline Consortium due to “environmental concerns over the pipeline’s poor spill-prevention measures”. pic.twitter.com/07KlBkmnRW

— Visegrád 24 (@visegrad24) July 6, 2022

Kompanija je takođe navela da je podnela žalbu sudu u ruskom gradu Novorosijsku tražeći da se odloži sprovođenje presude kako bi se izbegao prekid koji bi mogao da dovede do neopozivih posledica po opremu gasovoda.

U međuvremenu, trgovački izvori upoznati sa radom terminala rekli su Rojtersu da se izvoz nafte sa CPC terminala na Crnom moru nastavlja u sredu ujutro. Drugi industrijski izvori potvrdili su da su isporuke nafte sa polja do CPC naftovoda bile neprekidne od srede ujutru.

Podsetimo, obustava tranzita nafte objavljena je samo dan nakon što je kazahstanski predsednik Kasim-Žomart Tokajev rekao da će pomoći Evropskoj uniji povećanjem isporuke kazahstanske nafte i gasa Evropi.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RT: Rusija obustavila tranzit kazahstanske nafte u Evropu - mediji

Izvor: Vostok.rs, 06.Jul.2022

Ruski sud je unaložio 30-dnevnu suspenziju aktivnosti Kaspijskog naftovodnog konzorcijuma (KNK), putem kojeg se prenosi nafta iz Kazahstana u Crno more jednim od najvećih svetskih naftovoda. Obustava tranzita je neophodna zbog tehničkih problema koje je identifikovala ruska agencija za zaštitu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.