RAST INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE U SRBIJI: Ovo su bili najuspešniji sektori u junu

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2020, 13:30

RAST INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE U SRBIJI: Ovo su bili najuspešniji sektori u junu

Tekući rast prerađivačke industrije za jun, u odnosu na maj 2020. godine, iznosi 11,3 procenta, dok je desezonirani rast prerađivačke industrije 6,2 procenta.

Industrijska proizvodnja u Srbiji u junu je bila veća za 2,6 procenata u odnosu na jun 2019. godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

- Tekući rast industrijske proizvodnje ukupno za jun 2020, u odnosu na maj 2020. godine iznosi 9,5 procenata, a desezonirani rast za industriju ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iznosi 6,9 procenata - navodi RZS.

- Posmatrano po sektorima, u junu ove godine, u odnosu na jun prošle godine, u sektoru prerađivačke industrije ostvaren je rast od 4,1 procenta, u sektoru Rudarstvo ostvaren je pad od 0,2 odsto, a u sektoru Snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, ostvaren je pad od 4,5 procenata - saopštio je RZS.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Koji su bili najuspešniji industrijski sektori u junu?

Izvor: Kamatica.com, 31.Jul.2020

Tekući rast prerađivačke industrije za jun, u odnosu na maj 2020. godine, iznosi 11,3 procenta, dok je desezonirani rast prerađivačke industrije 6,2 procenta..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.