Prvi put od izbijanja pandemije rast prihoda od indirektnih poreza

Izvor: Capital.ba, 04.Maj.2021, 15:33

Prvi put od izbijanja pandemije rast prihoda od indirektnih poreza

BANJALUKA – Prvi put od izbijanja krize uzrokovane pandemijom virusa Covid 19, prihodi od indirektnih poreza bilježe rast, kažu danas u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH. Uprava za indirektno oporezivanje UIO BiH (Foto: Capital) U prva četri mjeseca 2021. godine prihodi po osnovu PDV-a, akciza, carina i putarina iznosili su 2 milijarde i 467 miliona KM i veći su za 74 miliona KM ili 3,10% u odnosu na isti period 2020. godine kada su iznosili 2 milijardu i 393 miliona KM. Mjesec april >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << donio je značajan rast prihoda od indirektnih poreza UIO je u prva četri mjeseca 2021. godine privredi vratila 468 miliona KM što je za 39 miliona KM više u odnosu na isti period prošle godine. “Neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima u prva četri mjeseca 2021. godine, a to su država, entiteti i Distrikt Brčko, iznosili su 1 milijardu i 999 miliona KM i veći su za 35 miliona KM u odnosu na prihode koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili u istom periodu 2020. godine”, naveli su iz UIO BiH. U aprilu 2021. godine prikupljeno je 644 miliona KM indirektnih poreza što je za 133 miliona KM više u odnosu na april 2020. godine. Za finansiranje državnih institucija u prva četri mjeseca 2021. godine raspoređen je iznos od 256 miliona KM. Agencije Чланак Prvi put od izbijanja pandemije rast prihoda od indirektnih poreza се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Ferrari u prvom kvartalu povećao dobit za četvrtinu, ali i zabrinuo investitore

Izvor: AutoBlog, 05.Maj.2021, 02:10

Prihodi italijanskog proizvođača sportskih automobila Ferrari su u prvom tromesečju godine iznosili milijardu evra, što je osam posto više nego u istom prošlogodišnjem periodu. Neto dobit kultnog italijanskog brenda je porasla za četvrtinu. U prvom tromesečju EBITDA je porasla za 19% na 376...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.