Prva na svetu: Gradi se škola iz 3D štampača FOTO

Izvor: B92, 02.Mar.2021, 15:09

Prva na svetu: "Gradi" se škola iz 3D štampača FOTO

Sve je spremno za "gradnju" škole uz pomoć 3D štampača - prve na svetu.

Ona će biti hibridnog dizajna - zidovi će biti odštampani 3D štampačem, a za krov, vrata i prozore će se koristiti lokalno dostupni materijali. Gradiće se na Madagaskaru.

Organizacija koja stoji iza ovog projekta je američka neprofitna organizacija Tinking hats (Thinking Huts), a Madagaskar je izabran zbog svog potencijala za ekonomski rast, političku stabilnost i mogućnosti korišćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << solarne energije.

Čak 60 procenata od ukupno 1,3 miliona dece osnovnoškolskog uzrasta nije upisano u školu zbog "prenatrpanosti" i nedovoljnih investicija u školsku infrastrukturu.

Kuću će graditi finska kompanija Hajperion robotiks, koja se bavi 3D štampanjem, a gradnja se planira za ovu godinu.

Zgradu je dizajnirao studio Mortazavi, arhitektonska agencija koju je osnovao Amir Mortazavi, a koja se bavi inovativnim i održivim projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.