Protest radnica u bordelima: Seksualni rad ne sme da ode u ilegalu zbog korone

Izvor: B92, 12.Jul.2020, 11:50

Protest radnica u bordelima: "Seksualni rad ne sme da ode u ilegalu zbog korone"

Hamburg -- Bordeli u celoj Nemačkoj zatvoreni su skoro već četiri meseca zbog pandemije.

Radnice u prostituciji i vlasnice i vlasnici bordela više nemaju razumevanja za ovu meru te su održali protest.

Život konačno mora da se vrati u bordele – sa tim zahtevom su u subotu uveče stotine radnica u prostituciji i vlasnika bordela izašli na protest u četvrt crvenih fenjera u Hamburgu. Na nekima od transparenata je pisalo: "Mi smo profesionalci za higijenu" i "Seksualni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rad ne sme da ode u ilegalu zbog korone".

"Odlično je što se mladi ljudi politički angažuju za ovu stvar", rekla je za DW Johana Veber iz strukovnog udruženja erotskih i seksualnih usluga. Prema njenim rečima, dugo su imali razumevanja, ali ga više nemaju – pogotovo jer je u susednim zemljama ponovo omogućen rad bordela.

"U Švajcarskoj je prostitucija već četiri nedelje ponovo dozvoljena i nije bilo slučajeva korone u vezi sa posetama bordelu", naglašava Veber. U Holandiji stvari ponovo funkcionišu od početka jula. U Austriji takođe, doduše uz obavezno nošenje maske.

Nerazumevanje vlada i jer su, kako kažu, dozvoljene druge usluge koje zahtevaju telesnu blizinu, poput masaže, poseta sauna ili tetoviranja.

U Nemačkoj ima 33.000 registrovanih seksualnih radnica. Ipak, veruje se da je i dalje mnogo više ilegalne prostitucije pa se procenjuje da se ukupno oko 400.000 žena bavi ovim poslom. Većina potiče iz istočne Evrope, mnoge su žrtve trgovine robljem.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.