Izvor: N1 televizija, 20.Sep.2021, 12:53

Protest advokata: Ne idemo odavde dok Vrhovni sud ne povuče stav o bankama

Donošenjem dopune pravnog stava Vrhovnog kasacionog suda (VKS) - a zapravo potpuno novog stava u odnosu na onaj iz maja 2018, građani gube mogućnost da ostvaruju svoja prava. Do sada su građani podnosili tužbe redovnim sudovima za nezakonito naplaćene troškove obrade kredita i raznih naknada koje su banke kalkulisale kroz svoje ugovore. Sada su banke, evo već treći put ove godine, uspele da preko VKS, izlobiraju da se sudske presude donose u njihovu korist. Mi tražimo da VKS povuče sporni stav i ne idemo odavde dok se to ne dogodi, poručila je Emilija Petrović iz Advokatske komore Srbije, sa protesta advokata ispred zgrade ovog suda u centru Beograda.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Advokati dali rok VKS-u da povuče dopunu pravnog stava, u suprotnom protest u petak ili subotu

Izvor: Beta Video, 20.Sep.2021

BEOGRAD - Advokat Miroslav Živković izjavio je danas da Vrhovni kasacioni sud (VKS) ima 24 sata da ``izbriše`` dopunu pravnog stava iz 2018. godine, jer će u suprotnom advokati ponovo protestvovati u petak ili subotu, ali ``ne na miran način``. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.