Prošle godine zabeležili rekordan profit: Javni poziv za prodaju Komercijalne banke 31. maja

Izvor: B92, 24.Maj.2019, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prošle godine zabeležili rekordan profit: Javni poziv za prodaju Komercijalne banke 31. maja

Beograd -- Javni poziv za prodaju Komercijalne banke biće raspisan u sledeći petak 31. maja, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.

Država u Komercijalnoj banci ima 42 odsto vlasništva, EBRD 24,4, a IFC, kao deo Svetske banke, 10 odsto.

"Reč je o javnom pozivu za prikupljanje izjava o zainteresovanosti za učešće u postupku prodaje akcija u Komercijalnoj banci", rekao je ranije neimenovani izvor za Blic.

Ovoj odluci, navode, prethodio je sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministra finansija Siniše Malog i predstavnika francuske kompanije "Lazard" koja je investicioni savetnik u postupku prodaje "Komercijalne banke".

Ministarstvo finansija potpisalo je u februaru ugovor sa medjunarodnom kompanijom "Lazard" koja je izabrana za savetnika za izbor strateškog partnera za Komercijalnu banku, a novac od prodaje banke, kada se proces završi, biće uložen u infrastrukturu u Srbiji.

EBRD je 2006. dokapitalizovala našu banku sa 70 miliona evra, a po nastupanju krize IFC je to isto ucinila sa 40 miliona.

Nemacki DEG fond je uložio 20, a švedski Svedford deset miliona evra, dok je EBRD u tom trenutku dokapitalizovala Komercijalnu sa još 50 miliona evra.

Banka je prošle godine napravila najbolji finansijski rezultat u poslednjih deset godina i zabeležila rekordni profit od 71 milion evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Javni poziv za Komercijalnu banku 31. maja

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Maj.2019

BEOGRAD – Javni poziv za prodaju Komercijalne banke biće raspisan u sledeći petak 31. maja, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija...Država u Komercijalnoj banci ima 42 odsto vlasništva, EBRD 24,4, a IFC, kao deo Svetske banke, 10 odsto...„Reč je o javnom pozivu za prikupljanje izjava...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.