Proradio G Suit - šta se to desilo s Guglom danas?

Izvor: B92, 19.Okt.2018, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proradio G Suit - šta se to desilo s Guglom danas?

Ponovo radi registracija na G Suite sistemu za korisnike iz Srbije, što znači da je očigledno bilo reči o tehničkom problemu.

Da Gugl nije stavio Srbiju na "crnu listu" te kompanije, i da reč je o tehničkom, a ne o političkom, finansijkom ili pravnom problemu, objasnila je i premijerka Ana Brnabić

Predsednica vlade i njen tim, naime, bili su u stalnom su kontaktu s predstavnicima Googla, odnosno s menadžmentom kompanije u SAD upravo zbog informacija koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u javnosti pojavile, a prema kojima je Srbija stavljena na "crnu listu" te kompanije.

Da je Gugl zaista stavio našu zemlju na crnu listu, to i značilo da su biznis korisnici Gugl usluga ostali bez alatki zahvaljujući kojima su neometano poslovali i radili rame uz rame sa svetskim biznisima.

G Suite - ranije je nosio naziv Google Apps for Work i Google Apps for Your Domain - je sistem klaud kompjutinga, alatki za produktivnost i kolaboraciju, softvera i proizvoda koje razvija Gugl. Njegova namena je da biznisima pruži sve alate koji olakšavaju poslovanje u digitalnom vremenu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Problem s Googlom tehničke prirode, uskoro će biti rešen

Izvor: Blic, 19.Okt.2018

Problem sa servisima Googla u Srbiji trebalo bi da bude rešen u najskorije vreme, a čemu su premijerka Ana Brnabić i njen tim dobili potvrdu od menadžmenta kompanije u SAD.

Nastavak na Blic...

Šta se desilo s Guglom danas? Srpski biznis ipak ne trpi

Izvor: Capital.ba, 20.Okt.2018, 08:59

BEOGRAD, Gugl nije stavio Srbiju na “crnu listu” te kompanije, i riječ je o tehničkom, a ne o političkom, finansijkom ili pravnom problemu, objasnila je premijerka.  Problem sa servisima Gugla u Srbiji trebalo bi da bude riješen u najskorije vrijeme. O tome su premijerka Ana Brnabić i njen...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.