Propast plana, ništa od čudovišta koje su planirali Merkelova i Makron

Izvor: B92, 27.Nov.2018, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propast plana, ništa od čudovišta koje su planirali Merkelova i Makron

EK je odbila želju francuske i nemačke vlade da spoje Alstom i Simens, prenose svetski mediji.

Dve zemlje su lobirale da dobiju amin od Evropske komisije kojim bi stvorile, kako smatraju, dostojnog konkurenta kineskim igračima. Međutim, Komisija je posle dužeg razmatranja odlučila da bi to spajanje bilo protiv pravila tržišne utakmice.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su došli pojedini mediji, Komisija je navela da bi dve kompanije, ako žele da se spoje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << morale da prodaju vredne delove svoje imovine, poput napredne tehnologije za brze vozove, i poslovanje sa signalizacijom, što, zapravo, narušava samu nameru spajanja.

Poverenica za tržišno takmičenje Evropske unije Margater Vestager nije uverena u neophodnost spajanja dva evropska diva. Na kompanijama je da tokom sledećeg meseca odluče da li žele da prihvate ovako stroge uslove ili će da odustanu od cele priče.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Propast plana, ništa od čudovišta koje su planirali Merkelova i Makron

Izvor: Capital.ba, 28.Nov.2018, 10:01

PARIZ/BERLIN, EK je odbila želju francuske i njemačke vlade da spoje Alstom i Simens, prenose svjetski mediji. Dvije zemlje su lobirale da dobiju amin od Evropske komisije kojim bi stvorile, kako smatraju, dostojnog konkurenta kineskim igračima. Međutim, Komisija je poslije dužeg razmatranja odlučila...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.