Promene na tržištu: Volstrit i evropske berze u raljama pregovora SAD i Kine

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2019, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promene na tržištu: Volstrit i evropske berze u raljama pregovora SAD i Kine

Akcije na evropskim berzama i na Volstritu su danas pretežno u padu, jer ekonomisti i dalje brinu da će trgovinski spor između SAD i Kine naštetiti globalnom rastu

Nemački indeks DAKS je u popodnevnim časovima pao za 0,4 odsto, francuski KAK 40 za 0,7 odsto, dok je jedino britanski FTSE 100 ojačao za 0,7 odsto.

Na Volstritu, širi indeks S&P 500 je oslabio za 0,1 odsto ili 3,9 poena na 2.702 poena, industrijski Dau Džons za 48 poena ili 0,2 odsto na 25.015 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok je tehnološki Nasdak porastao za 28 poena ili 0,4 odsto na 7.291 poen.

U Aziji, japanski indeks Nikei je porastao za 0,5 odsto, honkoški Hang Seng za 0,2 odsto, dok su tržišta u Južnoj Koreji bila zatvorena zbog praznika.

Predstavnici SAD i Kine su prošle nedelje u Vašingtonu okončali dvodnevne pregovore bez postizanja dogovora o rešavanju dugotrajnog trgovinskog spora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Volstrit i evropske berze u raljama pregovora SAD i Kine

Izvor: Blic, 05.Feb.2019, 01:58

Akcije na evropskim berzama i na Volstritu su danas pretežno u padu, jer ekonomisti i dalje brinu da će trgovinski spor između SAD i Kine naštetiti globalnom rastu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.