Projekat prelaza na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije

Izvor: N1 televizija, 20.Feb.2018, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat prelaza na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije

Projekat "Razvoj prelaznog puta u oblasti Kubekhaza (Mađarska) – Rabe (Srbija)", vredan 5,5 miliona evra i čijom realizacijom će se biti stvoreni uslovi za otvaranje graničnog prelaza na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije, predstavljen je na Novosadskom sajmu.

Projekat se realizuje u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije, a vodeći partner na projektu je mađarska NIF Nacionalna agencija za infrastrukturu, sa partnerima - javnim preduzećima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << "Putevi Srbije" i "Zavodom za urbanizam Vojvodine".

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da će taj projekat biti završen za nešto više od godinu dana i dodao da će to omogućiti da se ostvari decenijski san stanovnika tog područja.

"Posle 20 godina konačno su stvorene pretpostavke da se između Kubekhaze i Rabe otvori stalni granični prelaz. Otvaranje novog graničnog prelaza uvek relaksira saobraćaj, a s druge strane ovde se radi o veoma značajnom projektu za severni deo Banata, koji pamti mnogo lepše dane nego što ih danas doživljava. Tamo gde se razvija granični prelaz, gde se razvija infrastruktura, imamo šansu da se revitalizuju i sve ostale društvene funkcije. Ovom delu Banata to je neophodno", kazao je Pastor.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan đoković rekao je da taj projekat predstavlja veliku investiciju i podsticaj za Opštinu Novi Kneževac i okolinu.

"Sela u tom regionu su opustošena, ljudi odlaze, stoga bi ovaj put i budući granični prelaz trebalo da pojačaju kapacitet lokalne zajednice, cirkulaciju robe, ljudi, da ekonomski osnaže ovaj kraj, da pojednostave život tamošnjih stanovnika i spreče dalje odlaske građana sa teritorije ove opštine", kazao je đoković.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ostvarenje decenijskog sna - Srbija dobija novi granični prelaz

Izvor: B92, 21.Feb.2018, 09:36

Novi Sad -- Projekat "Razvoj prelaznog puta u oblasti Kubekhaza (Mađarska) – Rabe (Srbija)" predstavljen je na Novosadskom sajmu...Reč je o projektu vrednom 5,5 miliona evra, čijom realizacijom će biti stvoreni uslovi za otvaranje graničnog prelaza na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije...Projekat...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.