Proizvodnja u kragujevačkom Fiatu završena za ovu godinu

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Nov.2018, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvodnja u kragujevačkom Fiatu završena za ovu godinu

KRAGUJEVAC - Proizvodnja u fabrici Fiat Chrysler automobili Srbija za ovu godinu je završena, a radnici će biti na odmoru do kraja decembra, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu FCA u Kragujevcu.

Predsednik sindikata Zoran Marković rekao je da je u FCA juče završena proizvodnja u dve smene, dok će u ponedeljak raditi samo prva smena montaže kako bi se pripremile trake za dužu pauzu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

Marković je rekao da će odmor početi ranije nego prethodnih godina, kada je proizvodnja prekidana od sredine decembra do božićnih praznika.

On je ocenio da je razlog za to smanjena tražnja vozila, ali i Fiatova računica da je bolje napraviti jedan "duži prekid, umesto više kraćih prekida".

"Jesmo zabrinuti i očekujemo da uskoro saznamo kakvi su planovi menadžmenta za fabriku u Kragujevcu. Kako je dogovoreno sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, menadžeri FCA treba da iznesu planove proizvodnje do kraja decembra ili početkom januara", rekao je Marković.

U sindikatu su rekli da su predstojeću pauzu "pokrili" sa 15 dana kolektivnog godišnjeg odmora i šest dana plaćenih sa 65 posto, a radnici FCA od avgusta do 1. januara 2019. godine iskoristće ukupno 40 dana kolektivnog odmora.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Završena ovogodišnja proizvodnja u kragujevačkom “Fijatu”

Izvor: Capital.ba, 26.Nov.2018, 09:39

KRAGUJEVAC – Fabrika “Fijat Krajsler” automobili Srbija završila je proizvodnju za ovu godinu, a razlog je usklađivanje proizvodnje sa zahtjevima tržišta. Fabrička rampa spuštena je gotovo mjesec dana prije uobičajenog kolektivnog godišnjeg odmora nakon što je posljednjih 410 “fijata...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.