Proizvođači rakije i vina uspešni na sajmu u Diseldorfu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2022, 10:32

Proizvođači rakije i vina uspešni na sajmu u Diseldorfu

Srpski proizvođači vina i rakije su na specijalizovanom sajmu u Diseldorfu u Nemačkoj sklopili prve ugovore čija vrednost premašuje 400.000 evra, objavila je danas Privredna komora Srbije.

Na Sajmu vina i alkoholnih pića "ProWein" 14 proizvođača iz Srbije učestvovali su u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije posle dve godine pauze zbog pandemije.

Predstavilo se osam vinarija i šest destilerija, potpisana su četiri ugovora i predugovora, a očekivana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << približna vrednost je 420.000 evra, objavio je PKS.

"Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, direktno će doprineti kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu", ističu u PKS-u.

Na sajmu su se predstavili "Vinarija Trivanović", "Vinarija Aleksić", "Doja/Tody", "Vinarija Virtus", "Rubin", "Temet", "Vinarija Čoka Plus", "PP Erdevik", kao i "Promont grupa", "RB Global", "Jelički Dukat", "Akov", "Simex Original" i "Veljko i sinovi 1994".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.