Proizvođači građevinske opreme iz Srbije traže partnere u Rusiji

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvođači građevinske opreme iz Srbije traže partnere u Rusiji

Bilateralnu privrednu saradnju Srbije i Rusije karakteriše bescarinski plasman proizvoda na osnovu jedinstvenog preferencijalnog Sporazuma o slobodnoj trgovini

Proizvođači građevinske opreme i materijala iz Srbije učestvuju, u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije, na najvećem regionalnom sajmu građevinarstva i prateće industrije "Mosbild", koji se održava od 2. do 5. aprila u Moskvi.

U okviru nacionalnog paviljona Srbije, ove godine proizvodni i izvozni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potencijal na sajmu u Moskvi predstavljaju "Milan Blagojević MBS" Smederevo, "Weiš light" Beograd, "Korali" Kraljevo, "Modulor" Beograd, "Abl Production" Čačak, "Trgo-produkt" Inđija, saopšteno je iz PKS.

Peći "Milan Blagojević MBS--a i "Trgo-produkta" Inđija već greju prostore, stanove i vikendice ruskih potrošača, a novi poslovni izazovi i zahtevi kupaca i ove godine su motiv i cilj učešća na sajmu.

Izgradnja poslovnih prostora i stambenih objekata posebno je intenzivna u Moskvi i upravo čelični i stakleni fasadni paneli i sistemi koje proizvodi kompanija "Modulor" su veoma tražen proizvod.

Perspektivu na potencijalno interesantnom tržištu Ruske Federacije i Evroazijske ekonomske zajednice traže i svetlodiodne lampe i sistemi za osvetljavanje stanova, objekata, fabrika i bolnica kompanije "Weiš light", zatim kancelarijski nameštaj za kompjutere i monitore, montažne elektro kutije i kablovi "Abl Production"-a, kao i mobilijari i podzemni kontejneri, klupe i oprema za parkove kompanije "Korali".

Bilateralnu privrednu saradnju Srbije i Ruske Federacije karakteriše bescarinski plasman proizvoda na osnovu jedinstvenog preferencijalnog Sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje i startna cenovna, konkurentna prednost srpskih proizvoda u odnosu na druge, uvozne.

Ruska Federacija je treći trgovinski partner Srbije. Ukupna bilateralna trgovinska razmena u 2018. godini dostigla je oko tri milijarde dolara uz rast od 18,5 odsto, od čega je preko milijardu dolara izvoz Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.