Prodavci tvrde: Trg republike je popločan najkvalitetnijim kamenom VIDEO

Izvor: B92, 20.Sep.2019, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodavci tvrde: "Trg republike je popločan najkvalitetnijim kamenom" VIDEO

Beograd -- Pešačka zona na Trgu republike popločana je najkvalitetnijim kamenom, tvrdi arhitekta u Republičkom zavodu za zaštitu spomenika kulture Siniša Temerinski.

Prilikom njenog uređenja korišćen je "jablanički Gabro", koji je upotrebljen i za izgradnju Knez Mihailove i svih poprečnih ulica.

Temerinski kaže da taj kamen i kralj Aleksandar Karađorđević birao za Spomenik neznanom junaku na Avali.

Prodavci "jablaničkog Gabra" tvrde da je ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kamen najkvalitetniji u celom regionu i šire.

"Možda sam ja subjektivan, ali sigurno je da je jablanički granit jedan od najkvalitetnijih materijala u svetu, najkraće rečeno i kao dokaz tomu mogu vam poslužiti svi atesti rađeni u institutim ovde u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, Luksmeburgu... Po mojoj proceni na desetine hiljada kvadrata ima ugrađenog jablaničkog granita u Beogradu i sama ta činjenica najbolje govori o njegovom kvalitetu", tvrdi Muhamed Marić, predstavnik firme dobavljača kamena iz Jablanice.

Više u video prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.