Prodata jedna od najvećih fabrika SFRJ: Procenjena imovina 2.9, a kupljena za 1.1 milijardu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2019, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodata jedna od najvećih fabrika SFRJ: Procenjena imovina 2.9, a kupljena za 1.1 milijardu!

Beograd - Industrija motora Rakovica AD u stečaju prodata je za 1,1 milijardu dinara.

Nekadašnji industrijski gigant SFRJ pupio je konzorcijumu koji čine Institut za izgradnju grada i akcionarskom društvu Hempro iz Beograda.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je 30. septembra organizovala prodaju IMR-a metodom javnog prikupljanja ponuda.

Odbor poverilaca doneo je odluku o prihvatanju ponude 15. oktobra ove godine.

Vrednost Industrije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << motora procenjena je na 2,9 milijardi dinara (2. 931.478. 556,72), a prihvaćena je ponuda u visini od 1,1 milijardu dinara (1.100.100.000).

Procenjena vrednost od 2,93 milijarde dinara odnosi se na sedam pogona, magacine, skladišta površine 75.997 kvadratnih metara, i druge objekte.

"U paketu" je i celokupna oprema fabrike za proizvodnju motora, traktora i kabina, alati i zalihe materijala za proizvodnju.

Industrija motora Rakovica, nekadašnji proizvodni gigant upošljavao je više od 7.000 radnika.

IMR je u stečaju od 4. aprila 2017. godine.

BONUS VIDEO:

Niko do sada beogradskom Pobedniku nije prišao BLIŽE: Neverovatni detalji koje dosad niste mogli da vidite (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.