Prodaju se Mataruška i Bogutovačka banja: Cena za hotele, vile, restorane... 1,8 miliona evra

Izvor: B92, 12.Apr.2021, 15:39

Prodaju se Mataruška i Bogutovačka banja: Cena za hotele, vile, restorane... 1,8 miliona evra

Beograd -- Privredno društvo "Mataruška i Bogutovačka banja" se prodaje iz stečaja, a procenjena vrednost je 216.556.433,5 dinara (1,8 miliona evra).

Novog vlasnika trebalo bi da dobije 12. maja, za kada je zakazano javno nadmetanje zainteresovanih kupaca, navodi se na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Privredno društvo koje upravlja ovim banjskim lečilištima prodaje se kao pravno lice, a među imovinom se nalazi više objekata – hotela, vila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i restorana, kao i pratećih objekata.

Šta sve ide "na doboš"

Prema spisku imovine u oglasu objavljenom na sajtu ALSU, imovina koja se prodaje u Mataruškoj banji obuhvata hotel "TERMAL" površine 6.303 kvadrata, i deo hotela "Žiča" (stečajnom dužniku pripada polovina idealnog dela podruma i treći sprat). Izmerena površine trećeg sprata, koji pripada stečajnom dužniku, iznosi 400 kvadrata.

"Na doboš" idu i restoran "Jugoslavija" - ugostiteljski objekat površine 681 kvadrata, restoran-poslastičarnica "Kapica" - ugostiteljski objekat ukupne površine 518 kvadrata, objekat "Staro kupatilo" površine 595 kvadrata, objekat "Novo Kupatilo" gde je izmerena površina koja pripada stečajnom dužniku 332 kvadrata.

Prodaju se i tri vile: Vila "Kozara" od 620 kvadrata, Vila "Triglav" ukupne površine 380 kvadrata i deo Vile "Stolovi" od 196 kvadrata, od čega stečajnom dužniku pripada polovina.

Imovina u Bogutovačkoj banji

Imovina privrednog društva "Mataruška i Bogutovačka banja" u Bogutovačkoj banji obuhvata Hotel "MINERAL" površine 3.045 kvadrata, objekat "Staro kupatilo" od 189 kvadrata, Depadans "Mineral" površine 390 kvadratnih metara, Restoran "Cvet" od 270 kvadrata i Depadans "Cvet" površine 102 kvadrata.

Javno nadmetanje održaće se dana 12. maja u 12 časova na adresi: Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, Beograd, Ul. Terazije br. 23, III sprat, "Simpo sala".

Pravo na učešće u postupku prodaje imaju sva pravna i fizička lica koja nakon dobijanja profakture, izvrše uplatu radi otkupa prodajne dokumentacije u iznosu od 500.000 dinara plus PDV, navodi se u oglasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.