Prihvaćen dubrovački proračun, 22% veći nego ovogodišnji

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Dec.2018, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihvaćen dubrovački proračun, 22% veći nego ovogodišnji

DUBROVNIK - Proračun grada Dubrovnika za 2019. godinu u iznosu od 741,7 milijuna kuna izglasovan je na sjednici dubrovačkoga Gradskog vijeća u ponedjeljak navečer nakon gotovo tri sata rasprave, a za 22 posto je veći nego ovogodišnji, koji je iznosio 575 milijuna kuna.

Planirani proračun bez proračunskih korisnika iznosi 702 milijuna dok iznos kreditnog zaduženja za 2019. godinu iznosi 38 milijuna kuna. Gradonačelnik Franković, prilikom predstavljanja proračuna kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je kako su za svaki proračun najvažniji planirani projekti.

 "Ulica Kardinala Stepinca izvođenje milijun kuna, sanacija rive Rožat 800 tisuća kuna, parking Mokošica 4,3 milijuna kuna, ceste prema zgradama HRVI Mokošica 4,5 milijuna kuna, Ulica Nika i Meda Pucića - nastavak gradnje 1,5 milijuna kuna", kazao je gradonačelnik Franković posebno se osvrnuvši na kapitalne projekte Grada Dubrovnika.

"Ključni projekti koje namjeravamo raditi u 2019. godini su cesta Most dr. Franja Tuđmana - Pobrežje 19 milijuna kuna, Lapadska obala prva i druga faza izvođenje 20 milijuna kuna i dječji vrtić Palčica završetak gradnje 5 milijuna kuna", kazao je gradonačelnik Franković najavljujući nastavak kapitalnih projekata i to ulaganja u kompleks Studentskog doma 17 milijuna kuna, dvorana OŠ Lapad, završetak gradnje, 2 milijuna kuna i pedijatrijska ambulanta Mokošica 1,6 milijuna kuna.

U proračunu za 2019. godinu planirana su financijska sredstva i za vatrogasni dom u Zatonu u iznosu od 5,1 milijun kuna, plivalište Jug ex. Hotel Stadion, 5 milijuna kuna kao i ulaganja u zgradu Grada Dubrovnika odnosno u lift sa svim potrebnim postrojenjima u iznosu od 4,3 milijuna kuna.

Najavljena su ulaganja i u dječja igrališta, energetsku učinkovitost škola i vrtića, ali i ceste kroz pojedina naselja kao što su Nuncijata i Osojnik.

Prilikom predstavljanja Proračuna gradonačelnik Franković je istaknuo kako vjeruje da su ovim proračunom i planiranim projektima obuhvatili ono što je najvažnije za Dubrovnik počevši najprije od djece i ulaganja u škole i vrtiće te postizanjem pedagoških standarda.

Nakon više od dva sata rasprave o Prijedlogu Proračuna Grada Dubrovnika za 2019. godinu odlukom većine vijećnika Proračun kao i odluka o njegovom izvršenju su prihvaćeni.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.