Prihod “Železare Smederevo“ u 2017. 750 miliona dolara

Izvor: RTS, 18.Dec.2017, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihod “Železare Smederevo“ u 2017. 750 miliona dolara

"Železara Smederevo" je ove godine proizvela 1,5 miliona tona čelika i ostvarila prihod od 750 miliona dolara, što je znatno više nego u prošloj godini, izvestio je predsednik "Hbis grupe" Ju Jong predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić.
Ju Jong je, govoreći o planovima "Železare Smederevo", istakao da je za narednu godinu projektovana proizvodnja od 1,8 miliona tona čelika i prihod od milijardu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dolara, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ju je, takođe, izvestio premijerku Brnabić da su ispunjeni planovi kada su u pitanju investicije u Železari, naročito u oblasti infrastrukture, obnove postrojenja i zaštite životne sredine.
Najavio je da će nastaviti kontinuiran rad na poboljšanju uslova rada i radnom okruženju i obukama zaposlenih.
Na sastanku je bilo reči i o razvoju srpsko-kineskog industrijskog parka, zamišljenog kao zajedničko preduzeće, koji će omogućiti dolazak većeg broja kineskih investitora u Srbiju.
Predsednica Vlade čestitala je predstavnicima "Hbis grupe" na postignutim rezultatima i istakla da će Vlada Srbije sa svojim resornim ministarstvima nastaviti da pruža svu neophodnu pomoć, kako bi "Železara Smederevo" nastavila da ostvaruje dobre rezultate.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.