Prgomet donosi Milanoviću šest MOST-ovih zastupnika

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Nov.2015, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prgomet donosi Milanoviću šest MOST-ovih zastupnika

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović i predsjednik novoosnovane strane Hrid Drago Prgomet, koji je osvojio mandat na listi Mosta, navodno bi se, kako neslužbeno doznaje Večernji list, danas trebali sastati.

Ovu informaciju nismo uspjeli provjeriti niti kod Prgometa, niti u SDP-u, gdje je, neslužbeno kažu, sve razgovore oko sastavljanja Vlade na sebe preuzeo Zoran Milanović kako bi što manje ljudi u stranci znalo s kime se sastaje, te kako bi informacije što manje "curile" >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u javnost. Prgomet bi Milanoviću navodno trebao donijeti šest mandata iz Mosta – svoj, te one Gordane Rusak, Irene Petrijevčanin Vuksanović, Ivice Mišića, Stipe Petrine i Jure Martinovića – u zamjenu za mjesto predsjednika Sabora te tri ministarstva.

U toj opciji, Hrvatska raste bi sa 66 trenutnih potpisa za mandatara skočila na 72, ali bi i HDZ s time mogao profitirati jer bi preostalih 13 zastupnika Mosta cijeli "tajni" dogovor Prgometa i Milanovića mogao pogurati prema Domoljubnoj koaliciji, što bi ga također dovelo do 72 mandata. Tada bi se zajedno borili za glasove HDSSB-a, Bandića, ali i dvoje "odmetnutih" manjinaca – SDSS-ovim Mirkom Raškovićem i zastupnicom albanske manjine Erminom Lekaj Prljaskaj.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.