Premijerka otkrila koliko investicija očekuje Srbija

Izvor: B92, 18.Jan.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka otkrila koliko investicija očekuje Srbija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija ove godine očekuje tri milijarde evra stranih direktnih investicija.

Ona je ocenila da te innvesticije pokazuju da se Srbija doživljava kao stabilno poslovno okruženje i dodala da su najveći rezultati postignuti u ekonomskim reformama.

Brnabić je kazala da Srbija ostaje duboko posvećena evropskim integracijama i pouzdan partner Briselu, bez obzira na izazove koji očekuju samu Evropsku uniju.

"Ova godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biće godina ogromnih izazova za EU kao što je pitanje Bregzita i održavanje izbora", rekla je Brnabić na šestoj sednici Nacionalnog konventa o EU.

Prema njenim rečima, to će verovatno značiti manje interseovanje za proširenje, ali Srbija bez obzira na to mora da nastavi da instisitira na reformama i njihovoj primeni.

Ona je rekla da je najvažnije političko pitanje Srbije odnos sa Prištinom, za koji je ocenila da moramo da rešimo zbog nas samih, a ne zato što to neko traži od nas kao neki uslov.

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici kazao je da ova godina, bez obzira što se održavaju izbori i odredjuje budžet EU, neće udaljiti tu zajednicu od prioriteta, a to je prtistupanje novih članica.

"Ohrabrujem Srbiju da ostane ambiciozna i posvećena evrointegracijama, a EU će uraditi svoj deo posla", rekao je Fabrici.

On je ocenio da se Balkan kreće ka EU i očekuje da se taj posao nastavi i ove godine, ali je napomenuo da se pristupanje EU ne dešava "preko noći", već je potrebna energija čitavog društva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.