Premijerka objasnila zašto neki neće dobiti 100 evra

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 15:56

Premijerka objasnila zašto neki neće dobiti 100 evra

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je obaveza svih građana da imaju važeću ličnu kartu i da se ona automatski produžava ako je istekla tokom kovid-krize.

Ona je juče u jutarnjem programu Prve televizije odgovarala na pitanja gledalaca, a jedno od njih bilo je da li je u redu da ljudi kojima je istekla lična karta nemaju pravo na sto evra.

"Što se tiče isticanja lične karte, obaveza je svih građana Srbije da imaju važeću ličnu kartu. Mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je to zakonska obaveza i mislim da to nije mnogo tražiti od građana. Ako im je istekla tokom kovid-krize, ona se automatski produžava. Ako im je istekla pre krize, moram da kažem da postoji minimum minimuma koji moramo da tražimo od građana prema svojoj zemlji da ispune", rekla je ona.

Na sajtu E-uprave su, kako je navela, uveli servis za podsećanje građana. "Ako želite da se prijavite, da vas podsetimo kada vam ističe lična karta, vozačka dozvola, saobraćajna dozvola", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.