Premijerka na jednoj od dve NAJVAŽNIJE konferencije u Evropi: Čast je ovde predstavljati Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2018, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka na "jednoj od dve NAJVAŽNIJE" konferencije u Evropi: Čast je ovde predstavljati Srbiju

Brnabić sutra o iskustvima zemlje u oblasti digitalizacije

Srbija je prepoznata kao jedna od retkih zemalja u Evropi i svetu koja je uvidela da je digitalizacija trend koji će u potpunosti promeniti ekonomiju, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koja je danas započela posetu Minhenu gde učestvuje na dvodnevnoj konferenciji "Digital, Life, Design".

Pročitajte i:

- Velika je čast što je Srbija pozvana da predstavi planove za budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ono što je urađeno u oblasti digitalizacije na jednoj od najvažnijih konferenciji u oblasti digitalizcaije i inovacija. Jedini sam premijer iz takve zemlje koji je prisutan u Minhenu - istakla je Brnabić.

Premijerka je navela da se danas sastala predsednicima nemačkih kompanija "Dojče telekom", "Kontinental" i "Simens", kao i sa predstavnicima kompanije "Goldman saks" kojima je, kako kaže, razgovarala o nastavku i produbljivanju saradnje.

- Kompanije "Kontinental" i "Simens" su prominentno prisutne u Srbiji, a pozvala sam i predsednika "Dojče telekoma" da poseti Srbiju i da razmotrimo mogućnosti za dalju saradnju. Takođe, upoznala sam i ljude iz Amerike i američkih medija koji se bave digitalizacijom i razgovarali smo o tome da Srbija prezentuje u Americi svoje potencijale za razvoj u ovoj oblasti - kazala je Brnabić.

Predsednica vlade je danas bila gost na sastanku govornika jedne od vodećih evropskih inovativnih konferencija, koja okuplja oko 150 govornika i više od 800 učesnika po pozivu iz celog sveta, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Premijerka će sutra na konferenciji govoriti o iskustvima Srbije u oblasti digitalizacije i načinu na koji digitalizacija i IT menjaju Srbiju. Takođe, predstaviće i prioritete i planove za razvoj kreativnih i digitalnih industrija kao naših razvojnih šansi.

Po oceni uglednog britanskog magazina "Ekonomist" "Digital, Life, Design" jedna je od dve najvažnije inovativne konferencije u Evropi.

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastaće se sutra i sa državnom ministarkom za evropske poslove i regionalne odnose Bavarske Beate Merk, sa kojom će razgovarati o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji Srbije i Nemačke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.