Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Dec.2018, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Srbije potpisala memorandum sa direktorkom Svetskog ekonomskog foruma

Premijerka Srbije Ana Brnabić potpisala je danas Memorandum o razumevanju sa direktorkom Svetskog ekonomskog foruma za Evropu i Evroaziju Martinom Larkin i ocenila da će taj dokument imati pozitivan uticaj i na region.

"Ovo je važan dan za našu ekonomiju, nauku i budućnost", rekla je Brnabić novinarima u Vladi Srbije posle potpisivanja memoranduma.

Svetski ekonomski forum analizira politike u vezi sa najaktuelnijim političkim, ekonomskim, društvenim i bezbednosnim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pitanjima.

Brnabić je rekla da je potpisivanje memoranduma kruna dugogodišnjeg intenzivnog rada i niza inicijativa.

Uspostavljanje saradnje Srbije i Svetskog ekonomskog foruma je, prema njenim rečima, "potvrda rezultata reformi i jačanja srpske privrede koja je svaki dan sve bolja i bolja".

Dodala je da je memorandum potvrda i pravca kojim se Srbija kreće od ekonomije zasnovane na investicijama ka ekonomiji zasnovanoj na inovacijama.

Premijerka je istakla da Srbija jedina u regionu ima potpisan sporazum sa Svetskim ekonomskim forumom i da je to potvrda da je faktor stabilnosti.

Brnabić je rekla da će sledeće godine jedna od tema na ekonomskom forumu u Davosu biti "Zapadni Balkan i mogućnoist bliže saradnje".

"Danas ćemo imati ekskluzivnu vest za građane i njome ćemo poslati poruku da smo opredeljeni za saradnju, nauku, razvoj i sigurnu budućnost", rekla je Brnabić i dodala da se razgovara o osnivanju centra četvrte industrijske revolucije.

Larkin je rekla da Svetski ekonomski forum dugo sarađuje sa Srbijom i zemljama regiona i da se nada da će te zemlje da napreduju u ekonomskom smislu i digitalizaciji.

"Smatramo da Srbija ima ogroman potencijal i da predvodi u regionu u primeni novih tehnologija", rekla je Larkin i dodala da žele da uključe u rad i omladinske organizacije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Memorandum Srbije i Svetskog ekonomskog foruma - primetan napredak Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić i direktorka Svetskog ekonomskog foruma za Evropu i Evroaziju, Martina Larkin potpisale su danas memorandum o razumevanju, a premijerka je rekla da je ovo do sada najbliži vid saradnje Srbije sa tom institucijom, te da memorandum predstavlja dobar znak za investitore i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.