Premijerka Brnabić poručila: Vlada će sarađivati sa NIS-om u mnogo većem obimu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2018, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Brnabić poručila: Vlada će sarađivati sa NIS-om u mnogo većem obimu

Ona je napomenula da na ovaj način mogu raditi i ostale kompanije u Srbiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, tokom posete Naučno-tehnološkom centru kompanije NIS u Novom Sadu, da je za brži razvoj i veću konkurentnost naše zemlje, neophodno da prosveta sarađuje sa privredom.

Pročitajte i:

Posebno je istakla da je centar NIS-a odličan primer saradnje sa privredom.

- Interes Vade Republike Srbije je obrazovanje i digitalizacija. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Da bi Srbija postala konkurentna, da bi imala rast u budućnosti mi moramo da ulažemo mnogo više i u obrazovanje i u nauku i u istraživanje i za to je, pored toga što su potrebna dodatna sredstva, potrebno da prosveta sarađuje sa privredom. Naučno-tehnološki centar kompanije NIS je jedan od odličnih primera kako se sarađuje sa privredom i na podršci našim mladim ljudima, ali i na tome da radimo na istraživanju i razvoju i guramo ne samo NIS napred, već celu ekonomiju u Srbiji - rekla je Brnabić.

i obećala kompaniji NIS da će Vlada Republike Srbije nastaviti saradnju sa tom kompanijom u, kako je rekla, mnogo većem obimu.

- Ono što je važno je da naglasim da ovim stopama mogu da idu i ostale kompanije u Srbiji i važno je i da nas prosvetni sistem sarađuje sa kompanijama kao što je NIS gde imamo ovakvu sinergiju da bi istraživanje i razvoj doveli do toga da Srbija brže ide napred. Hvala mnogo kompaniji NIS i Naučno-tehnološkom centru na ovome što ste uradili za Republiku Srbiju i ja vam obećavam da će Vlada Republike Srbije nastaviti da sarađuje sa vama i u mnogo većem obimu u budućnosti da imamo ovakve primere u što većem broju - napomenula je premijerka Brnabić.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev rekao je ovom prilikom da je NIS mnogo uložio u ovaj centar kako bi taj centar bio mnogo efikasniji i da će upravo zbog toga nastaviti da ulažu u nove tehnologije kako bi u Srbiji imali ono što je trenutno najbolje u svetu.

Naučno-tehnološki centar u Novom Sadu je zavisno društvo kompanije NIS koje pruza naučno-tehnološku podršku delatnostima kompanije i predstavlja centar za razvoj i inovacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.