Premijer obećao Kraljevčanima krov nad glavom do oktobra 2011.

Izvor: Studio B, 28.Dec.2010, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer obećao Kraljevčanima krov nad glavom do oktobra 2011.

Do 1. oktobra svi će imati krov nad glavom, obećao premijer Srbije.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio da je plan da se u narednoj godini u Kraljevu nastavi sa intenzivnom izgradnjom montažnih kuća i obećao da će taj posao biti završen do 1. oktobra 2011.

"Plan jeste i da se u narednoj kalendarskoj godini nastave aktivnosti i ja imam poverenje u ljude koji su se do sada pokazali kao dobri organizatori", rekao je premijer, ističući da pre svega misli na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića i gradonačelnika Kraljeva LJubišu Simovića.

Premijer je naveo da bi to bio značajan uspeh, jer će, ako se plan ostvari, za manje od godinu dana biti sanirane posledice teškog zemljotresa, koji je imao uticaj na život više od 50.000 ljudi.

"Verujem da me neće izneveriti kada vam sada obećam da će do 1. oktobra iduće godine biti okončan proces izgradnje montažnih kuća. Tako da će svi dobiti krov nad glavom", rekao je Cvetković, obilazeći teren gde su u toku završni radovi na dve montažne kuće u naselju Jarčujak u Kraljevu, koje će preći u vlasništvo familije Zečević koja broj 13 članova.

Premijer je rekao da je Vlada Srbije prenela Kraljevu sva sredstva koja su predviđena za ovu kalendarsku godinu i koja su potrebna za sve vrste finansijskih isplata i obezbeđenje građevinskog materijala.

On je naveo da je dobio informaciju da će do Nove godine biti završeno 104 kuće, ističući da je značajno što će i ova godina biti završena sa dobrom vešću.

Cvetković je pre obilaska tog kraljevačkog naselja održao sastanak u Gradskoj kući sa minstrom Markovićem, koji je i koordinator vlade za sanaciju štete u Kraljevu i gradonačelnikom Simovićem, kako bi dobio izveštaj o toku radova na sanaciji štete.

Planirana je izgradnja oko 500 montažnih kuća, a za Novu godinu bi trebalo da se završi oko 100. Vlada Srbije je do sada za ove namene izdvojila milijardu dinara.

U zemljotresu jačine 5,4 stepena Rihterove skale, koji je pogodio Kraljevo 3. novembra, dve osobe su poginule, 180 je povređeno, a prijavljeno je oko 16.000 oštećenih objekata.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.