Pregovori sa Amerikancima idu dobrim putem: Kina želi novu rundu razgovora!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori sa Amerikancima idu dobrim putem: Kina želi novu rundu razgovora!

Sledi finalizacija sporazuma

Kina želi dodatne pregovore sa SAD-om krajem oktobra, kako bi se utvrdili detalji "prve faze" trgovinskog sporazuma koji je izložio američki predsednik Donald Tramp, pre nego što je kineski predsednik Si Ðinping prihvatio da ga potpiše, izveštava agencija "Blumberg".

Peking možda pošalje delegaciju sa potpredsednikom vlade Liju Heom na čelu da finalizuje tekst sporazuma koji bi dvojica lidera mogla da potpišu na samitu Azijsko-pacifičke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saradnje sledećeg meseca u Čileu, navodi "Blumberg" pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa materijom.

Kina želi takođe da Tramp odbaci planirano povećanje tarifa u decembru zajedno sa povećanjem planiranim za ovu nedelju, dodaje se u izveštaju njujorške agencije, prenosi Rojters.

Tramp, koji se u petak u Vašingtonu sastao s Heom, objavio je u subotu na svom Tviter nalogu da je sa Kinom postigao "najveći ugovor ikada u istoriji države" i da će od njega najviše koristi imati poljoprivrednici.

I'm told another round of in-person negotiations is "likely," considering how many variables remain in putting the US-China "Phase 1" deal in writing.

It's not clear whether that round would be in Beijing or DC, since Chinese officials just came to US 2x.

— Kayla Tausche (@kaylatausche) October 14, 2019

- Dogovor koji sam upravo sklopio s Kinom, najbolji je i najveći dogovor ikada do sada napravljen za naše velike patriote, poljoprivrednike, u istoriji naše države. U stvari, pitanje je da li ili ne toliko proizvoda može biti proizvedeno. Naši farmeri će to osmisliti. Hvala Kini - napisao je Tramp.

CHINA HAS ALREADY BEGUN AGRICULTURAL PURCHASES FROM OUR GREAT PATRIOT FARMERS & RANCHERS!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 13, 2019

U narednom tvitu, on je dodao da se drugi aspekti sporazuma odnose na tehnologiju, finansijske usluge i kupovinu Boingovih aviona za 16-20 milijardi doalra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.