Predlog trase brze saobraćajnice podelio meštane VIDEO

Izvor: B92, 12.Nov.2019, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog trase brze saobraćajnice podelio meštane VIDEO

Štitar -- Predlog projekta brze saobraćajnice Šabac - Loznica izazvao je negodovanje meštana u nekim selima kroz koja je planirano da ovaj put prolazi.

Prema sadašnjem predlogu projekta, ova brza saobraćajnica trebalo bi da prolazi trasom koja bi praktično išla kroz desetak domova i radnji. Meštani sela Štitak su podeljenog mišljenja. Dok se jedni bune, drugi smatraju da je ovo dobra prilika za razvoj sela, navodi Prva TV.

Primer za to kako bi ovaj put uticao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ljude kroz čije objekte prolazi, jeste vulkanizerska radnja koja se zatvorila.

"Ne znaju ni gde će ni šta će. Svi su sad na birou, i snaje, i sinovi. nemaju od čega da žive. Zemlje nemamo - to nam je, što nam je", izjavila je za Prvu TV majka vlasnika radnje.

I oni koji imaju zemlju, kao i oni pored ćije bi kuće put trebalo samo da prolazi, imaju svoje razloge za prigovor. Prvi zbog toga što će biti zabranjena gradnja na tom delu, ili će se objekti rušiti, a drugi zbog toga što smatraju kako će im smetati buka koju saobraćaj stvara.

Projektanti su na sastanku saslušali građane, podsetivši da je ovo samo predlog trase na koju su građani mogli da predlože svoje primedbe.

"Ne možemo doći do javnog interesa sabiranjem pojedinačnih. Ne možemo svima da izađemo u susret, ali dažemo sve od sebe da razmotrimo sve predloge i sugestije koje se u skladu sa zakonom dostavljaju u toku javnog uvida“, izjavio je Đorđe Milić, pomoćnik ministra u Ministarstvu saobraćaja i infrastrukture.

Oni meštani koji smatraju da je ovo dobra investicija za njihovo selo, naglašavaju dve bitne stvari: bolju cenu zemljišta uz nova radna mesta, kao i to što će sada mnogo brže moći da se stigne od Šapca do Loznice.

Do sada se iz jednog u drugi grad putovalo magistralom, pa je tako put od 55km trajao više od sat vremena, a sada će, predviđeno je, trajati duplo kraće.

Takođe, ovaj put bi mogao da bude i dobra prilika za vezu sa Bosnom, bog toga što jedan krak izlazi na Pavlovića most, a drugi na Šepak.

Više o tome u videu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.