Predlog budžeta za 2019. godinu stigao u Skupštinu Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog budžeta za 2019. godinu stigao u Skupštinu Srbije

Predlog Zakona o budžetu Srbije za 2019. godinu stigao je u Skupštinu Srbije.

Predlogom bužeta predviđeni su ukupni prihodi i primanja za narednu godinu u iznosu od 1.246,2 milijardi dinara, dok planirani rashodi i izdaci iznose 1.269 milijardi dinara.

Ministar finansija Siniša Mali najavio je ranije da bi Predlog bužeta, zajedno sa setom zakona, trebalo da se nađe pred poslanicima sledeće nedelje.

U budžetu je za kapitalne investicije u 2019. opredeljeno ukupno 220 milijardi dinara, a plate u javnom sektoru biće uvećane od sedam do 12 odsto od 1. januara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

I dogodine bez zapošljavanja u javnom sektoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2018, 10:10

Iako će od 1. januara biti povećane plate od pet do 12 odsto u školstvu, zdravstvu, vojsci, policiji, državnoj upravi i javnim preduzećima, restriktivne mere u oblasti zapošljavanja neće biti ukinute, piše "Politika"...Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, koja je na snazi već nekoliko godina,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.