Prave biznis od našeg crvenog zlata

Izvor: B92, 09.Jul.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prave biznis od našeg crvenog zlata

Amplefruit, kompanija u Britaniji koja je specijalizovana za uvoz voća traži srpske maline.

Jedan od direktora firme, inače srpskog porekla je sa svojim britanskim partnerima osnovao biznis u Velikoj Britaniji za uvoz voća iz Srbije koje zadovoljava kvalitet IQF (Međunarodna federacija za kvalitet).

“Naši radnici su na terenu u Srbiji i traže najbolje uzgajivače i prerađivače kojima kasnije pružaju smernice i podršku tokom cele sezone”, objašnjava direkotor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razvoja u kompaniji Egzi Ertuk.

“Uvek biramo postrojenja za preradu i hladnjače koja su u blizini najboljih područja za rast maline i na taj način čuvamo sve kvalitete proizvoda”.

Prema njegovim rečima, ceo proces prate profesionalci sa višegodišnjim iskustvom u takvoj tehnologiji. Ističe da kompanija nudi pomoć pri preradi voća i skladištenju kako bi se poboljšali standardi ali i sačuvao proizvod do tržišta Velike Britanije gde je sve veća potražnja za malinama.

"Glavni interes našeg klijenta je malina, "crveno zlato" Srbije. Imali smo veliku potražnju ove godine. Uzbuđeni smo, berba je sada u punom jeku, a i cene se konačno znaju "

Ertuk kaže da se kompanija u kojoj radi koncentrisala trenutno na srpske proizvode jer je rod odličan zbog povoljnih vremenskih prilka ove sezone. Kaže da kompanija planira da nastavi saradnju sa srpskim proizvođačima maline i u narednim godinama.

Erturk je objasnio da je bezbednost hrane najvažnija za Amplefruit zbog čega su njihovi radnici osim u Britaniji prisutni i u Srbiji gde kontrolišu proces proizvodnje i kvalitet proizvoda koju kupe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.