Vučić: Gradi se 750.000 kvadrata, otvaranje šoping mola u oktobru VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 15.Jun.2020, 12:53

Vučić: "Gradi se 750.000 kvadrata, otvaranje šoping mola u oktobru" VIDEO/FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor kompanije Igl hils Muhamed Alabar obilaze danas Kulu Beograd u "Beogradu na vodi".

"Ponosan sam na ovo gradilište jer je već urađeno 150.000 kvadratnih metara, a gradi se još 750 hiljada kvadrata", rekao je predsednik Srbije prilikom obilaska.

"Najvažnije je to što danas imamo 2.530 radnika na jednom mestu, na ovom gradilištu. To Beograd na vodi čini jednim od najvećih gradilišta u svetu, neuporedivim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Istočnoj Evropi", istakao je Vučić

"Verujem da ćemo otvoriti šoping mol u oktobru. Traju pregovori sa Luj Vitonom i verujem da tu šansu možemo da iskoristimo", rekao je predsednik Srbije.

"Srećan sam i ponosan što smo od jedne močvare, gde niko nije mogao da se kreće, napravili jedan od najlepših delova naše prestonice", rekao je Vučić

Rekao je da će Kula Beograd imati 41 sprat sa vidikovcem i da će biti ubedljivo najposećenija tačka u Beograda, kao i da će biti otvorena za 15 meseci, krajem 2021. ili početkom 2022. godine.

"Činiće ne samo pet ili šest odsto turističke posete grada, već možda i 40-50 odsto posete Beogradu", rekao je i dodao da će biti najlepše mesto u Beogradu.

"Imaćemo najbolji hotel, jedini te kategorije u Evropi. Sent Redžis na prvih sedam spratova, iznad će biti Sent Redžis rezidensiz a na vrhu će biti restorani i letnjikovac", kazao je predsednik Srbije.

"Ovde smo sagradili prelepe bulevare, igrališta za hiljade dece, postoje garaže za sve stanare, uređujemo i Savski trg koji će izgledati fantastično. Menjamo sliku grada", dodao je.

"Beograd svake godine za po 20-25 odsto povećava broj onih koji ga posećuju. Moramo još mnogo da ulažemo, posebno van Beograda", istakao je Vučić.

Ministar finansija Siniša Mali dočekao je juče direktora kompanije Igl hils Muhameda Alabara i prošetao sa njim šetalištem "Beograda na vodi"

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.