Poziv proizvođačima hleba za kupovinu brašna iz Robnih rezervi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2022, 16:09

Poziv proizvođačima hleba za kupovinu brašna iz Robnih rezervi

Ministarstvo trgovine objavilo je poziv proizvođačima hleba za kupovinu brašna tipa "T-500" po subvencionisanim cenama iz Robnih rezervi.

Prijavljivanje traje do 31. maja 2022. godine.

Poziv je objavljen na osnovu Uredbe Vlade Srbije o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa "T-500" i Zaključka vlade o interventnoj prodaji brašna tipa "T-500" proizvođačima hleba.

Svi proizvođači hleba sa teritorije Srbije, koji su u momentu donošenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Uredbe bili registrovani za obavljanje pomenute delatnosti, zainteresovani za kupovinu brašna tipa "T-500" po subvencionisanim cenama iz robnih rezervi, mogu se prijaviti Ministarstvu trgovine turizma i telekomunikacija.

Maksimalne količine brašna koje proizvođači hleba mogu kupiti biće određene proporcionalno njihovoj proizvodnji hleba od brašna tipa "T-500" po najvišoj proizvođačkoj ceni od 38,68 dinara po vekni u periodu od 1. februara do 30. aprila i nameravanoj proizvodnji po proizvođačkoj ceni od 41,20 dinara po vekni, do isteka Uredbe.

Vodiće se računa o ravnomernoj raspodeli brašna na teritoriji Srbije.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će konačne spiskove, sa određenim maksimalnim količinama brašna, dostaviti Republičkoj direkciji za robne rezerve.

Pšenično belo brašno "T-500" koje će biti preuzimano iz skladišta Republičke direkcije za robne rezerve je u rasutom stanju ili propisno upakovano u vreće koje su legalizovane na 50 kilograma neto mase sa propisanom deklaracijom ili u drugu raspoloživu ambalažu.

Cena brašna iz robnih rezervi, iznosi 33 dinara po kilogramu, uključujući PDV, utovareno u vozilo kupca kod skladištara Republičke direkcije za robne rezerve.

Nakon izvršene uplate sredstava, proizvođači hleba će dobiti pisani nalog za preuzimanje pšeničnog brašna "T-500", koje će se preuzimati u mlinovima, koji će vršiti mlevenje za potrebe Republičke direkcije za robne rezerve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.