Povlače 350.000 kilograma sendviča, sumnja se da sadrže staklo i plastiku

Izvor: B92, 18.Jan.2021, 13:22

Povlače 350.000 kilograma sendviča, sumnja se da sadrže staklo i plastiku

Kompanija Nestle povlačio gotovo 350.000 kilograma zamrznutih sendviča.

Razlog je to što postoji mogućnost da sadrže komadiće stakla i plastike, saopštila je Služba za sigurnost hrane američkog Ministarstva poljoprivrede (USDA).

Zamrznuti punjeni sendviči dostavljeni su u maloprodajne objekte širom Sjedinjenih Američkih Država, ali problem je nastao kada je Nestle primio žalbe četiri kupca da je u njima otkriven strani materijal, prenosi portal Kliks (Klix).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kompaniji je u jednoj od ovih žalbi prijavljena i manja povreda usne duplje koja je povezana s konzumacijom sendviča, izvestili su iz Službe za sigurnost hrane SAD.

Povlačenje se odnosi na pakete koji sadrže 12 sendviča marke Nestle Hot Pockets.

"Potrošači koji su kupili ovaj proizvod pozivaju se da ga ne konzumiraju. Ovaj proizvod je potrebno baciti ili vratiti na mesto kupovine", upozorili su iz USDA.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zamrznuti sendviči povučeni sa američkog tržišta zbog komadića stakla i plastike

Izvor: Radio 021, 18.Jan.2021

Kompanija Nestle povlači gotovo 350.000 kilograma zamrznutih sendviča...Razlog je to što postoji mogućnost da sadrže komadiće stakla i plastike, saopštila je Služba za sigurnost hrane američkog Ministarstva poljoprivrede (USDA)...Zamrznuti punjeni sendviči dostavljeni su u maloprodajne objekte...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.