Povećavaju naknadu: Minimalac i za nezaposlene – 402 evra

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećavaju naknadu: Minimalac i za nezaposlene – 402 evra

Ljubljana -- Vlada Slovenije predložila je amandmane na Zakon o tržištu rada kojim bi se minimalna bruto naknada za nezaposlenost povećala sa 350 na 530 evra.

Time bi se, kako prenose ljubljanski mediji, neto iznos naknade izjednačio sa minimalnom zaradom u toj državi, koja trenutno iznosi 402 evra.

Izvršna vlast u Sloveniji je promenila i uslove za utvrđivanje trajanja novčane naknade za nezaposlene u cilju, kako su naveli, aktiviranja starije kategorije stanovništva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez zaposlenja, preneo je portal Investitor.me.

Po novom predlogu, novčana naknada u trajanju od 19 meseci biće isplaćivana osiguranicima starijim od 53 godine koji ispunjavaju uslove osiguranja duže od 25 godina.

Novčana 25-mesečna nadoknada bila bi isplaćivana osiguranicima starosti 58 godina sa stažom osiguranja dužim od 28 godina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MINIMALAC I ZA NEZAPOSLENE Novi predlog Vlade Slovenije

Izvor: Blic, 12.Okt.2019, 08:13

Vlada Slovenije predložila je amandmane na Zakon o tržištu rada kojim bi se minimalna bruto naknada za nezaposlenost povećala sa 350 na 530 evra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.