Povećane naknade članovima Nadzornog odbora NLB-a

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Okt.2019, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećane naknade članovima Nadzornog odbora NLB-a

LJUBLJANA - Glavna skupština Nove ljubljanske banke (NLB) usvojila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o većim naknadama članova Nadzornog odbora. Predstavnici Slovenskog državnog holdinga glasali su protiv.

Članovi Nadzornog odbora dobit će bruto plaću u iznosu od 60.000 eura godišnje. Predsjednik nadzornika dobiva četvrtinu više, a zamjenik 15 posto više. Nadzornici NLB-a dobit će još 6.000 eura za članstvo u komisijama nadzornog odbora, pri čemu će se ta dodatna >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << primanja plaćati za članstvo u do dvije komisije, izvijestilo je Delo.

Predsjednik komisije također ima pravo na dodatak u iznosu od 9.000 eura koji se plaća za obnašanje položaja u ne više od jedne komisije.

Usporedbe radi, prošle godine predsjednik Nadzornog odbora Primož Karpe zaradio je 44.202 eura bruto.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.