Posla ima, ali niko ne želi da radi: Zašto postati automehaničar?

Izvor: B92, 23.Jul.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posla ima, ali niko ne želi da radi: Zašto postati automehaničar?

Zagreb -- Svake godine sve manje učenika osmih razreda bira strukovna zanimanja, a ovaj porazan trend pogodio je i zanimanje automehaničara.

David Sambolić oduvek je bio zainteresovan za automobile, kamione i motore, a najviše voli rad na zameni delova motora i otkriva da posla ima uvek i da nije toliko teško koliko se misli.

Njegov kolega Stjepan Slonjšak kaže kako, uprkos velikoj ponudi poslova, retko ko želi da se bavi ovim poslom.

"Automehaničar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mora znati svoj posao i mora biti dobar u tome što radi", dodaje.

"Teško je reći kakav je dobar automehaničar. Mora biti jak, izdržljiv i nepopustljiv, inače od toga ništa", izjavio je Ferdo Podhraški, iskusni automehaničar.

Radnici se ne žale, vole svoj posao, čak iako se radno vreme nikad ne zna, može biti od sedam do tri, a nekad rad potraje i do kasno u noć.

"Ako si mehaničar, blizu si savršenog čoveka", zaključuje Podhraški.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.