Porazni podaci: Kineski izvoz i uvoz ispod očekivanja ekonomista

Izvor: B92, 14.Okt.2019, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porazni podaci: Kineski izvoz i uvoz ispod očekivanja ekonomista

Peking -- Podaci o kineskom izvozu i uvozu za septembar lošiji su nego što se očekivalo usled aktuelnih trgovinskih tenzija te zemlje sa SAD, izveštava Rojters.

Prema podacima kineske carine, kineski izvoz je u dolarskoj vrednosti opao u septembru 3,2 odnosno na godišnjem nivou, dok se uvoz u istom periodu stropoštao 8,5 procenata. Ukupan spoljnotrgovinski bilans zemlje je prošlog meseca iznosio 39,65 milijardi dolara, navodi britanska agencija.

Ekonomisti koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je anketirao Rojters očekivali su da će kineski izvoz u septembru u dolarskom iznosu pasti tri posto, a uvoz 5,2 odsno u odnosu na isti mesec prošle godine.

Prognozirano je da će ukupan spoljnotrgovinski suficit biti 33,3 milijarde dolara. Izraženo u kineskoj nacionalnoj valuti, juanu, septembarski izvoz zemlje bio je niži za 0,7 odsto u odnosu na prošlu godinu, dok je uvoz u istom periodu opao za 6,2 procenta, dodaje Rojters.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kineski IZVOZ I UVOZ u septembru lošiji od očekivanog

Izvor: Blic, 14.Okt.2019

Podaci o kineskom izvozu i uvozu za septembar lošiji su nego što se očekivalo, usled aktuelnih trgovinskih tenzija te zemlje sa SAD, izveštava Rojters pozivajući se na podatke kineske carine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.