Popustili: Manja cena karte za javni prevoz VIDEO

Izvor: B92, 05.Nov.2019, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popustili: Manja cena karte za javni prevoz VIDEO

Niš -- Dve strane u istoj prostoriji. Predstavnici lokalnih samouprava i predstavnici Niš ekspresa.

Tema žustre polemike - organizovanje autobuskog prevoza. Glavni problem - već visoke cene karata su dodatno povećane.

Preduzeće "Niš ekspres", koje jedino obavlja putnički prevoz u Svrljigu, Aleksincu, Doljevcu, Ražnju i Gadžinom Hanu, smanjiće cenu karata za učenike i radnike za 30 odsto.

Stare-nove cene karata važile su do 1. septembra, a onda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ih je ovaj prevoznik povećao u dva navrata pa je tako mesečna karta od Gadžinog Hana do Niša čak osam hiljada dinara a udaljenost je samo 15 kilometara.

Na ovaj kompromis "Niš ekspres" je pristao na sastanku u Nišavskom upravnom okrugu, gde su prisustvovali predstavnici navedenih lokanih samouprava. Međutim, sniženje je oročeno do kraja januara naredne godine, do kada je lokalnim vlastima dat rok da pronađu način da subvencionišu prevoz.

Trenutno je cena mesečne radničke karte od 6.000 do 7.000 dinara.

Više u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.