Popović: Kineske IT kompanije žele da investiraju u Srbiji

Izvor: RTS, 06.Maj.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Kineske IT kompanije žele da investiraju u Srbiji

Kineske kompanije koje se bave informacionim tehnologijama zainteresovane su za dolazak u Srbiju kako bi pokrenule svoju proizvodnju, ali i razvojne centre, posebno u Industrijskom parku u Borči, navodi ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji učestvuje na drugom Digitalnom kineskom samitu u Fudžou.
Nenad Popović navodi da je tokom prvog dana foruma razgovarao sa predstavnicima više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kineskih kompanija koje se bave telekomunikacijama, veštačkom inteligencijom i robotikom i, kako kaže, svi su veoma zainteresovani za dolazak u Srbiju.

"Razgovarao sam sa predstavnicima mnogih kineskih kompanija od 'Tencenta', 'Alibabe', 'Čajna mobajla' ... predstavnicima kompanija koje se bave veštačkom inteligencijom i robotikom i svi oni jako su zainteresovani da dođu u Srbiju da vide ono što će biti u industrijskom parku i da tu otpočnu svoju proizvodnju jer je Srbija zaista u srcu Evrope", navodi Popović.
Dodaje da se Kinezi u Srbiji osećaju kao kod kuće i, kako kaže, visoko cene šta je sve Srbija uradila u izgradnji inoivacione i digitalne infrastrukture. 
Na otvaranju drugog Digitalnog kineskog samita u Fudžou poručeno je da će Kina nastaviti da razvija nove informacione tehnologije, koje su ključne za napredak društva u svim sferama, od medicine i obrazovanja do smanjenja siromaštva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Popović: Kineske IT kompanije žele da ulažu širom Srbije

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Maj.2019

PEKING - Kineske kompanije koje se bave informacionim tehnologijama zainteresovane su za dolazak u Srbiju kako bi pokrenule svoju proizvodnju, ali i razvojne centre, posebno u Industrijskom parku u Borči, izjavio je danas ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.