Ponude za rekonstrukciju Karađorđeve ulice: U utrci Strabag i četiri domaće firme

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jul.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponude za rekonstrukciju Karađorđeve ulice: U utrci Strabag i četiri domaće firme

BEOGRAD - Na tenderu za rekonstrukciju Karađorđeve ulice i Savskog keja prijvilo se pet zainteresovanih izvođača.

Na adresu Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju do podneva 11. jula stiglo je pet ponuda, od kojih svaku čini nekoliko grupa izvođača odnosno firmi. Ko će biti zadužen za obnovu ovog dela grada, znaće se za dve nedelje, kada bude završena stručna procena ponuda.

Tender je objavljen 7. maja, a rok za dostavljanje ponuda produžavan >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je čak četiri puta.

Prvu grupu ponuđača predvodi austrijska firma Strabag, koja je pre dva dana pobedila na tenderu za rekonstrukciju Trga republike, a koja bi trebalo da počne krajem avgusta. Druga grupa ponuđača predvođena je grupom MBA Ratko Mitrović niskogradnja, koja je bila zadužena za rekonstrukciju Slavije. Na čelu trećeg prijavljenog konzorcijuma je kompanija Trace PZP Niš, a predvodnik četvrtog Energoprojekt niskogradnja. Peta grupa ponuđača predvođena je firmom RAS inženjering niskogradnja.

Kriterijum procene je najniža ponuđena cena, ali će se gledati i kadrovski i tehnički kapaciteti.

Radovi u ovom delu prestonice odvijaće se od Brankovog mosta do Pariske, a u Karađorđevoj ulici predviđene su izgradnja nove tramvajske konstrukcije do okretnice kod Kalemegdana, rekonstrukcija saobraćajnice, izgradnja pešačkih i biciklističkih staza. Uređenje Savskog keja obuhvata izgradnju dečjeg igrališta, popločavanje, ozelenjavanje, javno osvetljenje, nov mobilijar i biciklističku stazu..

Tramvajske šine posle Brankovog mosta biće pomerene ka Savi, a trasu tramvaja koristiće i vozila za javni prevoz putnika. Ostala vozila će koristiti po jednu saobraćajnu traku sa obe strane tramvajske baštice.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Sređivanje Karađorđeve: U trci Austrijanci i četiri naše firme

Izvor: Večernje novosti, 12.Jul.2018

Na javni tender za rekonstrukciju Karađorđeve ulice stiglo pet ponuda zainteresovanih izvođača radova. Izvođač projekta vrednog milijardu dinara biće poznat za dve nedelje NA tender za izvođenje radova na rekonstrukciji Karađorđeve ulice i Savskog keja prijavilo se pet...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.